kertitó.org fejléc logó
Hasznos kerti tó cikkek
kerti tó építés - árajánlat

Fonalas alga szűrő

Fonalas alga szűrő - kerti tavakhoz

A hagyományos, nyomás alá helyezhető kerti tó szűrők hatékonyságát leggyakrabban UV-C szűrővel szokták növelni, azonban ha fonalas algákkal van dolgunk, akkor még az UV-fény sem lehet elegendő.

Miután tavunkban már "beállt" a biológiai geyensúly, lehetnek jelek, amikből következtethetünk a fonalas algák esetleges veszélyére. Ez esetben, napjaink egyik leghatékonyabb fonalas alga megsemmisítő berendezését, egy I-Tronik szűrőt ajánlott beszerezni.
 
i tronic szűrő  fonalas alga ellen

A megjelenésre egyszerűnek tűnő "átfolyó" szerkezet, elektromos áram segítségével tisztítja a vizet (mineralizáció). A szűrő magja speciális rézötvözet, melyet rozsdamentes acélból gyártott anód vesz körül. Az algátlanítást mikroprocesszoros vezérlő egység irányítja, amely impulzusokat gerjeszt és vezet el a szűrőmagba.

Az impulzusok során felszabadult pozitív töltésű rézionok a vízbe jutnak. Ezek az ionok - az algák setjeibe beépülve - megakadályozzák a további algaképződést és elpusztítják az elszaporodott algákat, melyek ezután már egyszerűen lehalászhatóak a víz felszínéről. 
 
Koi pontyok közöttOldaltérkép