kertitó.org fejléc logó
Hasznos kerti tó cikkek
kerti tó építés - árajánlat

Skimmerek

Tó skimmerek - felszíni elszívók

Milyen szép is lenne a kerti tavunk, valaki folyamatosan egy hálóval gyűjtené össze vizfelszinre hullot leveleket! A tó skimmer pontosan ezt a munkát végzi el Önnek. A vizfelszinen úszó tótisztitó berendezés szerkezete és működése egyszerű, tisztitása mindössze néhány másodperc.

kerti tó skimmerek, felületi elszivók

A skimmer teste egy vizfelszin alatt elhelyezkedő hulladékgyújtú kosából, és egy vizfelszinen úszó "beszivó" fejből áll. Miközben a skimmer a tóban úszkál, egy szivattyúval szivja magába felszini vizet, amely szemcsés és darabos hulladékai fennakadnak a szűrőkosarában! E szűrőkosár tartalmát egyszerűen csak ki kell öntenünk, és úszhat tovább a skimmer!

A skimmer azonban nemcsak a lombhullás és a szél által hordott falevelek összegyűjtésében praktikus, hanem hatékonyan képes eltávolitani a halak salakanyagával keletkező káros és irritáló hatású szerves vegyületeket is, melyek apró buborékos hab formájában úsznak a vizfelszinen, vékony filmréteget alkotva! Ezt a feladatot más készülékre nem bizhatjuk, úgyhogy egy jó skimmer azoknak is hasznos, akik nem aggódnak a levelek miatt

Kínálatunkból...

Filtoskimm 12000SwimSkim 25ProfiSkim 100
Filtoskimm 12000
szűrőmodul
SwimSkim 25ProfiSkim 100
 

Koi pontyok közöttOldaltérkép