kertitó.org fejléc logó
Hasznos kerti tó cikkek
kerti tó építés - árajánlat

Szivattyú

Kerti tó szivattyúk

Megtalálni a kerti tó számára a legmegfelelőbb szivattyút, talán ez az egyik legnehezebb tótechnikai feladat! Ha túl nagy méretű szivattyút választunk, az jelentős extra energiaköltségekkel járhat, azonban ha a szivattyú teljesítménye nem elegendő, akkor sem a vízáramlás, sem a víztisztaság nem elvárásainknak megfelelő!

Hogyan válasszuk ki a legjobb szivattyút?

Az ideális szivattyú méret kiválasztásához, számoljuk ki, hogy pontosan mekkora áramlás-teljesítményre (liter/óra) van szükségünk ahhoz, hogy a kerti tó vizét 3 óránként legalább 1x átjusson a szűrőrendszeren. Majd ezt vessük össze a szivattyú csomagolásán leírásán feltüntetett emelési magassággal!

Válasszunk olyan szivattyút, ami halkan üzemel! Ellentétben egy úszómedence zajos partjával, a dísztavak hangulata csendes környezetet igényel, ahol nyugodtan relaxálhat!

kerti tó szivattyúk

Fontos szempont lehet a Megbízhatóság
A jó minőségű (általában magasabb árfekvésű) kerti tó szivattyúk, képesek 24 órán keresztül is probléma nélkül szállítani több-ezer liter vizet. Ezt a teljesítményt még a kerti medencéknél használt szivattyúk sem tudják biztosítani (garancialevelükön olvasható). A szivattyúk élettartama, teljesítménye és ára között, viszonylag reális összefüggés van!

Hatékonyság!
Ha kezünkbe akad két azonos teljesítményű, válasszuk a bizonyítottan jobb, és ismertebb márkát! 20-30%-os extra kiadás megéri, hogy valóban az elvárt teljesítményt kapjuk, és ne csupán néhány évig használhassuk a szivattyút! (A "komolyabb" gyártók szivattyúihoz szükség esetén alkatrészeket is rendelhetünk)Webáruházunkban legnépszerűbb szivattyúi

Szökőkút szivattyúk

nautilus pronautilus proProfinaut Pro
Aquarius Start
Nautilus Pro
Profinaut Pro
Pond Jet  
Pond Jet
  

Szűrőtápláló és patak szivattyúk

AquaMax StartAquaMax Eco ProProMax Pro
AquaMax Start
AquaMax Eco Pro
ProMax Pro
ProfiMax ProOptiMax Pro 
ProfiMax Pro
OptiMax Pro
 


Koi pontyok közöttOldaltérkép