kertitó.org fejléc logó
Hasznos kerti tó cikkek
kerti tó építés - árajánlat

Szökőkút szivattyú

Szökőkútfejek kerti tavakhoz és szökőkutakhoz!

Ha tavi szökőkútfejekre gondolunk, szinte mindenkinek egy tavi láványelem jut szébe, azonban e remek berendezés fontos szerepet játszhat a tó egészsége szempontjából. Sokan, akik különféle okokból használnak szökőkutfejeket, kizárólag ezzel ajánlják mindnekinek a tóépitést!

A tóban elhelyezett szökökútfejek tökéletes áramlatokat generálnak a halak számára, akik szivesen forgolódnak ezekben. Ha egy áramlás nélküli tóban megfigyeljük a halak mozgását, észrevehetjük, hogy azok lomhán, lassan, vagy szinte alig mmozognak. Ha ugyanebbe a vizbe elinditunk egy áramlást, néhány héten belül a halak mozgékonyabbak, elevenebbek lesznek.
Az áramlás mellet, fontos a megfelelő mennyiségű oxigén biztositása, amihez szintén eredményes lehet a szökőkútfejek alkalmazása. Már egy 30-40 centiméter magasságú kis visszacsobogó vizemelés is jelentős mennyiségű oxigént juttat a vizbe.

A szőkőkutak irányitható vizterelési sajátosságát sokan használják a felszinen úszó skimmer hatékonyságának növelésére is. Néhány jól pozicionált fejjel, szinte az összes vizfelszinen sodródó hulladékot a skimmer felé terelhetjük. E célból ajánlott kb 2 méterenkét elhelyezünk 1 fejet
Koi pontyok közöttOldaltérkép