kertitó.org fejléc logó
Hasznos kerti tó cikkek
kerti tó építés - árajánlat

Tófólia

Tófóliák kerti tavakhoz

A megfelelő tómeder kialakítása után, jöjjön a tófólia. Összeválogattuk tapasztalataink szerint, a piacon elérhető legjobb ár/érték arányú tófóliákat, melyek minden tómérethez megfelelőek, ellenállnak az UV fénynek és a gyökérnövekedésnek, illetve kifejezetten jól viselik a tartós hideget, miközben megtartják fix méretüket.

kerti tófólia pvc és gumi

A tófóliák 4-15m szélességben kerülnek forgalomba. Amennyiben ettől szélesebb tólepelre lenne szükségünk, a tófólia darabok összeilleszthetők egymással (Ez azonban tapasztalatot igényel) A fóliadarabok összeillesztésének lehetőségeiről ITT olvashat! Legjobb megoldás, ha már összeillesztett elemekből álló, kész leplet rendel, amely garantáltan szivárgás és sérülésmentes! Tófólia rendelését ITT adhatja le!
Alapanyag összetétel alapján két típust különböztethetünk meg; a pvc, és a gumi tófóliákat. Mindkét típus nagyszerű, azonban nem mindegy, hogy melyiket választjuk…

PVC tófólia

pvc tófóliaA közkedvelt és gyakran használt PVC tófóliák. 0,5 mm vastagságtól kerülnek piacra, többféle színváltozatban. A gumi fóliáktól olcsóbb, és minőségükre kissé kényesebb változatok. Hőre gond nélkül lágyul, ezért viszonylag egyszerűen hegeszthetőek vagy ragaszthatóak a 2-12 méter szélességű darabok, melyekkel egy tökéletesen zárt, egységes felületetet kapunk. Az összeillesztést szonban érdemes meleg napra tervezni, mivel hideg időben rideggé válik. A téli szétfagyástól, és az UV sugárzástól - geo textília használatával - 15 évig nem kell aggódnunk (ezt a gyártói garancia biztosítja). Általában kisebb méretű, kavicsos medrű tavaknál célszerű használni.

EPDM Gumi tófólia

gumi tófóliaA modern fejlesztésű környezetbarát, rugalmas gumilemez alapanyaga: etilén- propilén- dién- monomer. Közkedvelt, mivel minimális karbantartást igényel, lefektetése gyors, és vulkanizálással egymáshoz illeszthetők a különböző szélességű darabok. Szemben a PVC fóliákkal, a gumi kevésbé kényes a hidegre, a repedésre, és a szakadásra. Az sem probléma, ha a tómeder kissé sziklás, törmelékesebb, nagyobb méretű köveket tartalmaz. A szélsőséges időjárási viszonyokat jól bírja, melyekre akár 20 év garanciát is ad a gyártó! A gumi tófólia drágább, de mindenképpen megéri az extra költséget! Kész lepelre vonatkozó rendelését ITT adhatja le!

Mennyi tófóliára van szükség?

A tómeder kiásását követően, egyszerűen kiszámolható a szükséges tófólia mennyisége (vagyis a tólepel nagysága); a tómeder hosszának, szélességének, valamint mélységének ismeretével. Minden esetben érdemes legalább 5ö-60 centimétert ráhagyást számolni minden oldalra!

Tipp:

  • Próbálja meleg nyári napra időzíteni a tófóliázást, mivel meleg időben kényelmesebb és egyszerűbb a lefektetésük!
  • Nagyobb tavak kialakításához kérje segítségünket! A tólepel pontos méretének kiszámítása mellett, segítünk a legmegfelelőbb szerkezetű és vastagságú tófólia kiválasztásában is!
  • Ha már telepített kerti tó esetén tapasztal problémát a tófóliával kapcsolatban, kizárólag szakemberrel végeztesse el a javítást! Javítási munkákhoz segítségünket elérhetőségeinken kérheti!
  • Fürdőtavakhoz mindenképpen nyúlékony, és szakadásálló gumi fóliát válasszon, meggátolva a gyakori lépkedések hatására lehetséges szakdást!

Miért tőlünk rendeljen tófóliát?

  • A termékválasztékunkban kapható tófóliák remek minőségűek. (Mivel nem újrahasznosított alapanyagokból készülnek, ezért homogén szerkezetük az évek múlásával sem fog veszélyes anyagot kioldani magából, ami veszélyeztetné a tó egészségét!)
  • Akár extrém méretű tófólialeplet is elkészítünk (modern gépi technikával illesztjük össze a tófólia darabokat, egy erős és szivárgásmentes lepellé!)
  • Megrendelőink 100% ban elégedettek a tófóliák és a tóleplek minőségével (garancia problémáink nem voltak - több mint 10 év alatt!)
  • Fóliázott úszómedencék profi szigetelését is vállaljuk!

Kerti tó, fürdőtó, és medence fóliázás - referenciáinkból

Tófóliával kapcsolatos cikkek

Tófólia hegesztés és ragasztás >>
 
PondLine tófólia >>

Koi pontyok közöttOldaltérkép