kertitó.org fejléc logó
Hasznos kerti tó cikkek
kerti tó építés - árajánlat

Tótechnika

Tótechnika kerti tavakhoz

Tótechnika - automatizált, megbízható és hatékony tóápoláshoz:

Tótechnika - erős, biztonságos, időjárásálló tóépítéshez:


A tótechnikai felszerelések szükségességéről megoszlanak a vélemények a kerti tó építők között. Igaz, hogy a természetben nincsenek modern szűrőberendezések, de a kerti tavak 1nm2-re jutó halállománya, szinte bármelyik természetes tóét meghaladja.

A legtöbb megrendelő látványos mennyiségű díszhalat szeretne telepíteni, ízlése szerint telepíti a növényzetet (nem hasznosság alapján), és nem tud sok időt fordítani a karbantartásra. Ennek következménye a biológiai egyensúly gyors vagy lassú felborulása. A halak etetésével, a vízbe juttatott felesleges mennyiségű tápanyagok egy része azonnal bomlásnak indul, illetve táplálékul szolgál az elszaporodó algáknak (algásodás). A halak által termelt ammónia szintén bomlani kezd, ezért a mérgező nitritet és nitrátot a növényeknek és/vagy, szűrőberendezéseknek kell kivonni a vízből.

Tapasztalataink szerint, néhány négyzetméteren szinte lehetetlen, hogy egy tó hatékonyan és önfenntartóan tisztítthassa önmagát a káros anyagoktól, külső szennyeződésektől, hogy ne legyen érzékeny a szélsőséges hőmérsékleti hatásokra illetve esőzésekre.

Tekintse meg a tótechnikai felszerelések összehangolt működését egy rövid videóban!
 
 

Kérje segítségünket a legjobb tótechnika kiválasztásához!
Koi pontyok közöttOldaltérkép