kertitó.org fejléc logó
Hasznos kerti tó cikkek
kerti tó építés - árajánlat

Víztesztek és ápolószerek

Kerti tó víztesztek és ápolószerek

Víztesztek

Oase Quick Stick

 

Oase test set

Oase test set plus

 Oase QuickStick

Tökéletes gyorsteszt, mellyel 1 percen belül ellenőrizhető a tó 5 legfontosabb pillanatnyi paramétere: pH-érték, teljes keménység, karbonát keménység, nitrit és nitráttartalom.
Oase TestSet

Könnyű és pontos tesztje a víz pH-értékének, teljes keménységének, karbonát keménységnek és a nitrit tartalomnak.

 
Oase TestSet Plus

Pontos meghatározására szolgál a kerti tó nitrát, foszfát, ammónia és ammónium tartalmának.


 


Ápolószerek

Indító baktériumkultúra

A biológiai öntisztító készítmény, tartalmazza a halaknak és a szűrőberendezéseknek létfontosságú aktív mikroorganizmusokat, ezzel felkészíti a tavat a működésre. Korhadás miatti veszélyes kötéseket a baktériumok biológiailag hatékonyan semlegesítik. Használatakor fontos a megfelelő víz keringetés – oxigénellátás céljából.
Kiszerelés: 500 ml – 10.000 liter tóvízhez, 5 liter – 100.000 liter tóvízhez.

Fonalasalga megsemmisítő

Tökéletes felületi védelem (enzimek, nyomelemek és élő mikroorganizmusok által) a fonalasalgák megtelepedése ellen. A készítmény használatakor fontos, hogy a víz keringetésével gondoskodjuk elegendő mennyiségű oxigén bevitelről.
Kiszerelés: 500 ml - 10.000 liter tóvízhez, 2,5 liter – 100.000 liter tóvízhez.

Sár (szennyeződés) Minus

Feltöltődés, víz-zavarosodás, algapárnák megjelenésének megelőzésére kifejlesztett készítmény, amely tisztító baktériumtartalmával, eredményesen csökkenti a szerves iszapot. A készítmény használatakor biztosítani kell a tó szellőztetését. Kiszerelések: 500 ml - 10.000 liter tóvízhez, 5 liter – 100.000 liter tóvízhez.

Oxigén stabilizátor

Elsősegély készítmény oxigénhiány esetén! A tó feneke felől ható anyag meggátolja az élővilágra veszélyes mocsárgáz képződését, segíti a víz biológiai öntisztító folyamatait, csökkenti az alga és nyálkaképződést, illetve semlegesíti a toxikus hulladékokat. Kiszerelés: 500 ml - 10.000 liter tóvízhez, 5kg – 100.000 liter tóvízhez.

pH Mínusz

Azonnali segítség a magas pH-érték és az ammónia - mérgezés veszélye esetén. Biztonságos és természetes szer a pH-érték csökkentéséhez. Használata előtt biztosítani kell a szükséges keménységi értéket (vízkeménység fokozóval)!
Kiszerelések: 500 ml - 10.000 liter tóvízhez, 5 liter – 100.000 liter tóvízhez.

Vízkeménység fokozó

Adagolásával a kerti tó vizének karbonát keménységét növelhetjük, stabilizálhatjuk a mész-szénsav egyensúlyt, ami befolyásolja a pH –értéket.
Kiszerelések: 500 ml - 10.000 liter tóvízhez, 5 liter – 100.000 liter tóvízhez.

Kristálytiszta víz

Veszélytelen a növényekre és halakra. Azonnal deríti az erősen algásodott vizet. A finom szennyeződések, foszfátok és nehézfém kötések ellen hat. A keletkezett semlegesített pelyhek, hálóval könnyen eltávolíthatóak. Használatakor optimális kiegészítő készítmény a vízkeménység fokozó.
Kiszerelések: 500 ml - 10.000 liter tóvízhez, 5 liter – 100.000 liter tóvízhez.

Vital 3 tóvitaminok

Magas ásvány, vitamin és nyomelem tartalma biztosítja a halak és növények egészséges fejlődését, Tápanyagokat szolgáltat a szűrőbiológia és vízminőség szabályozásához. Stabilizálja a tó pH – értékét és oxigéntartalmát.
Kiszerelés: 10 zacskó – 50.000 liter tóvízhez.
Koi pontyok közöttOldaltérkép